Budowa drukarki na śrubach kulowych

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1236
Rejestracja: 19 kwie 2016, 16:44
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: Artu » 01 wrz 2017, 19:29

RADDS jest nakładką na DUE, czyli 32BIT
Pozdrawiam, Artur
# Mendel90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :OK: # Delta under construction... 8-)
Moje wypociny na Thingiverse :oops:

erminsterio
Posty: 13
Rejestracja: 19 sie 2017, 9:30
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: erminsterio » 01 wrz 2017, 22:15

Tak tak przeczytałem że robi na Radds ale gdy na ali wpisze radds to nic mi nie znajduje czyżby wycofali ? A coś ?

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 437
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: Sławek » 02 wrz 2017, 5:01

Radds nie robili Chińczycy nigdy, Niemiec to produkował.

Pozdr

erminsterio
Posty: 13
Rejestracja: 19 sie 2017, 9:30
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: erminsterio » 02 wrz 2017, 12:21

A to nawet nie wiedziałem, ale na ebay znalazłem tylko jeden i to jakiś używany więc nawet nie wiem gdzie mogę tego szukać
chyba że coś innego zastosować ?

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1236
Rejestracja: 19 kwie 2016, 16:44
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: Artu » 02 wrz 2017, 13:30

Ja pierdziu, a umiesz COKOLWIEK sam poszukać :o http://doku.radds.org/resellers/
Pozdrawiam, Artur
# Mendel90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :OK: # Delta under construction... 8-)
Moje wypociny na Thingiverse :oops:

erminsterio
Posty: 13
Rejestracja: 19 sie 2017, 9:30
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: erminsterio » 02 wrz 2017, 17:20

Znalazłem na Makerfarm.com ale pytałem czy coś innego można zastosować zamiast tego

erminsterio
Posty: 13
Rejestracja: 19 sie 2017, 9:30
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: erminsterio » 02 wrz 2017, 17:22

Chodziło mi o to czy jest jakiś inny sposób sterowania dwoma głowicami może za pomocą ramps ale czegoś podobnego ?
Z radds musiałbym dużo podnieść budżet bo jest to jednak drooga elektronika :/

Garreth
Posty: 981
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: Garreth » 02 wrz 2017, 19:20

Elektronika bedzie tansza niz jedna sruba kulowa o duzym skoku A zakladam, ze jak sie z drukiem zaznajomisz to elektronike po prostu przeniesiesz do lepszej konstrukcji :)

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

erminsterio
Posty: 13
Rejestracja: 19 sie 2017, 9:30
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: erminsterio » 02 wrz 2017, 21:34

Niestety ta drukarka musi być troszkę tańsza ale elektronika w niej zostanie bo gdy już się zapoznam i będę wiedział co po zmieniać itd. To gdy skończę budowę drugiej to poprostu ta pierwsza będę mógł sprzedać dlatego elektroniki nie będę przenosił dlatego chciałbym coś tańszego jeśli chodzi o są elektronikę

Garreth
Posty: 981
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Budowa drukarki na śrubach kulowych

Postautor: Garreth » 02 wrz 2017, 23:01

Do zwyklego Ramps 1.4 podepniesz dwie glowice. Bedzie tylko problem maly z wentylatorem do chlodzenia wydruku bo bedzoe brakowalo jednego mosfeta. Choc piny wolne sa, takze wystarczy dorzezbić jeden mosfet albo kupic gotowy ramps fan extender (czy jakos tak).

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka


Wróć do „Mechanika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość