Dwa silniki w z corexy

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 18 wrz 2016, 8:51

Nie wiem czy to akurat chodzi o biblioteki do lcd tylko czy aby arduino programując 2560 nie widzi odpowiednigo wyświetlacza i robi błąd ,a z tymi silnikami to był mój błąd.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 18 wrz 2016, 20:32

Ps. I jeszcze jedno. Konfigurację Core XY wybiera się General - Printer type. Jest 4 opcje.
Jeszcze taka mała podpowiedź, w moim przypadku silnik lewy podpinałem pod oś X w elektronice a silnik prawy pod oś Y.


O ten zapis chodzi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Marcin1415
Posty: 256
Rejestracja: 19 kwie 2016, 22:07
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: Marcin1415 » 18 wrz 2016, 21:08

malyhenio1 pisze:Ps. I jeszcze jedno. Konfigurację Core XY wybiera się General - Printer type. Jest 4 opcje.
Jeszcze taka mała podpowiedź, w moim przypadku silnik lewy podpinałem pod oś X w elektronice a silnik prawy pod oś Y.


O ten zapis chodzi?


Dokładnie tak.

PS. Jak postępy, ruszyło coś?

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 19 wrz 2016, 7:51

Marcin ,wsadź jakiś filmik z hom twojej drukarki.( Z pokazaniem pracy silników x y)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Marcin1415
Posty: 256
Rejestracja: 19 kwie 2016, 22:07
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: Marcin1415 » 19 wrz 2016, 18:55

malyhenio1 pisze:Marcin ,wsadź jakiś filmik z hom twojej drukarki.( Z pokazaniem pracy silników x y)




Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 19 wrz 2016, 19:10

To x y właściwie zorientowane, pewno przydało by się określenie pola roboczego x y z
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 19 paź 2016, 13:15

Witam , ponownie wracam z problemem silników w osi Z ,silniki podpięte do rampsa jeden dział drugi buczy ,jeden wypięty (ten co buczał został wpiety )działa bez zarzutu ,zamiana wytyczek od silników i wypinanie kolejnego nic nie daje ,zmian drajwera też nic nie daje , razem nie działają prawidłowo ,kto ma jakie pomysły gdzie leży problem . :)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Marcin1415
Posty: 256
Rejestracja: 19 kwie 2016, 22:07
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: Marcin1415 » 19 paź 2016, 13:23

malyhenio1 pisze:Witam , ponownie wracam z problemem silników w osi Z ,silniki podpięte do rampsa jeden dział drugi buczy ,jeden wypięty (ten co buczał został wpiety )działa bez zarzutu ,zamiana wytyczek od silników i wypinanie kolejnego nic nie daje ,zmian drajwera też nic nie daje , razem nie działają prawidłowo ,kto ma jakie pomysły gdzie leży problem . :)


Krańcówka od tej osi nie działa albo któryś kabelek nie łączy. Najlepiej sprawdź wszystkie.

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 19 paź 2016, 13:38

Wszystkie końcówki działają i są prawidłowo ustawione tylko z tymi silnikami jest jakaś dziwna jazda ,zamiana kabli od silników nic nie zmienia jedne i ten sam razem nie działają prawidłowo :(
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
malyhenio1
Posty: 304
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:38
Kontaktowanie:

Re: Dwa silniki w z corexy

Postautor: malyhenio1 » 19 paź 2016, 16:46

Dobra doszedłem w czym problem w pliku configuracyjnym ,ale gdzie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Albert Einstein


Wróć do „Mechanika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości