Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Postautor: Krzysztof » 06 maja 2017, 11:17

A na innym driverze niż DRV działa?

herrsikor
Posty: 2
Rejestracja: 14 lut 2017, 18:59
Kontaktowanie:

Re: Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Postautor: herrsikor » 06 maja 2017, 14:17

Sprobuj zmienic MINIMUM_STEPPER_PULSE, wartosc 2 powinna byc ok.

kmaciek
Posty: 14
Rejestracja: 01 wrz 2017, 18:51
Kontaktowanie:

Re: Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Postautor: kmaciek » 18 lut 2018, 18:30

Miś, możesz powiedzieć co należy zmienić? Bo mam Prawie identyczny problem. Mam wyswietlacz graficzny w hevo z d3dm.
Czy problem dotyczy wylacznie graficznego wyswietlacza? Bo w razie czego to jak nie da sie inaczej to zmienie wyswietlacz.

Załączam moje firmware
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Postautor: Miś » 18 lut 2018, 21:42

Zmian w firmware jest na tyle dużo że nie da się tego prosto przenieść do nowszych wersji Repetiera.
Tak więc albo użyjesz mojej wersji, albo najnowszej oryginalnej.
A problem najbardziej się uwidocznia na graficznym LCD, ale na innych też występuje, tylko na mniejszą skalę.
-- MIŚ --

kmaciek
Posty: 14
Rejestracja: 01 wrz 2017, 18:51
Kontaktowanie:

Re: Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Postautor: kmaciek » 18 lut 2018, 22:55

Miś pisze:Zmian w firmware jest na tyle dużo że nie da się tego prosto przenieść do nowszych wersji Repetiera.
Tak więc albo użyjesz mojej wersji, albo najnowszej oryginalnej.
A problem najbardziej się uwidocznia na graficznym LCD, ale na innych też występuje, tylko na mniejszą skalę.

W takim razie proszę o szczerą odpowiedz: ktory firmware najlepiej używać z d3dm (w tym 3d touch). Wyswietlacz to kwestia drugorzędna bo mam i graficzny i 2004 a moge jechac i bez wyswietlacza. Dodam że korzystam z octoprinta bez karty pamieci.
Wstepnie wybralem repetiera bo fajnie sie wszystko ustawialo przez webowy kreator. Ale jesli ma lepiej chodzic na czyms innym to zmeczę konfiguracje.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Zmodyfikowany Repetier Firmware by Miś dla DUE3DOM duża płytka.

Postautor: Miś » 18 lut 2018, 23:33

Nie wiem.
Ja w delcie używam swojego zmodyfikowanego, i nie potrzebuję nowych wynalazków które się pewnie pojawiły w nowszych wersjach.
Nie wiem czy ta starsza wersja prawidłowo obsługuje 3d touch. Może tak, może nie, a może nowa też nie. Nie wiem.
-- MIŚ --


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość