Repetier-Host i Pronterface nie widzą Ramps 1.4

sigma50
Posty: 7
Rejestracja: 16 sty 2018, 19:18
Kontaktowanie:

Repetier-Host i Pronterface nie widzą Ramps 1.4

Postautor: sigma50 » 29 sty 2018, 13:03

Załadowałem na Arduino 2560 na Ramsie, Repetier-Firmware version 0.92.9 . Drukarka działa tylko ze sterowania Smart Controlerem. Wszystko byłoby dobrze gdybym miał możliwość sterowania komputerem za pomocą "Repetier Host-a" lub "Pronterface". Zaznaczam że ze Smart Controlera silniki się kręcą, termistory pokazują temperaturę, włącza się grzanie. Ładuje się g-cod. Port wykrywa drukarkę załącza ale nie ma sterowania . Proszę o pomoc w uruchomieniu.
11.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Ripitier-Host i Pronterface nie widzą Ramps 1.4

Postautor: Kopytko » 29 sty 2018, 13:08

Może to głupie, ale czy wcisnąłeś na górze po lewej przycisk podłącz?
Przecież drukarka nie jest podłączona.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

sigma50
Posty: 7
Rejestracja: 16 sty 2018, 19:18
Kontaktowanie:

Re: Ripitier-Host i Pronterface nie widzą Ramps 1.4

Postautor: sigma50 » 29 sty 2018, 14:59

Oczywiście

sigma50
Posty: 7
Rejestracja: 16 sty 2018, 19:18
Kontaktowanie:

Re: Ripitier-Host i Pronterface nie widzą Ramps 1.4

Postautor: sigma50 » 29 sty 2018, 14:59

PrinSkrin tylko tak zrobiony

sigma50
Posty: 7
Rejestracja: 16 sty 2018, 19:18
Kontaktowanie:

Re: Ripitier-Host i Pronterface nie widzą Ramps 1.4

Postautor: sigma50 » 29 sty 2018, 15:23

Znalazłem przyczynę. Należało ustawić prędkość transmisji na 115200. Już wszystko chodzi. Nie zauważyłem.


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości