DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: DarioX7 » 11 lut 2018, 13:20

Pytanie czy tak będzie OK ?

Obrazek

Czy przy wyjściach pinu reset dodać jeszcze jeden kondensator smd ?

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: Miś » 11 lut 2018, 14:40

Nie trzeba.
-- MIŚ --

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: DarioX7 » 11 lut 2018, 16:23

Dzięki za pomoc @miś.

Zastanawiam się czy można by było dodać jeszcze jedno wyjście na wiatrak PWM, tak jak w Prusa i3 MK3 z noctua 40mm. tylko pozastaje jakie wolne piny można by użyć.Tu jeszcze myślałem nad odczytem RPM, nawet w najprostszej formie "działa/nie działa".

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: DarioX7 » 11 lut 2018, 17:12

Krzysztof pisze:Jeszcze by było fajnie zrobić nowe rysuneczki do mikrokroku, bo teraz lutozworki a nie mikroprzełączniki.

AAA, jeszcze jedno. Ten przycisk reset warto wywalić na krawędź płytki, bo tam gdzie teraz jest to jest ciężki dostęp jak wszystko obsadzone.


Obrazek

Zrobione.

Edit1:
Zamieniłem opisy złączy "EXP1" i "EXP2" by pasowały do SmartController i RepRapDiscount
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2018, 19:08 przez DarioX7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: Krzysztof » 11 lut 2018, 18:43

:OK: Super
Dorzuć jeszcze użyte biblioteki.

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: DarioX7 » 11 lut 2018, 19:14

Krzysztof pisze::OK: Super
Dorzuć jeszcze użyte biblioteki.


Z tego co pamiętam użyłem raczej jednego typu goldpinów z biblioteki "SparkFun-Connectors" do złącza MOSI, MISO i SCK. Co do opisów na schemacie i płytce np. numer wersji i itp., to tą kwestie chciałbym zostawić autorowi płytki.

Proszę o potwierdzenie czy Eagle nie żąda jeszcze jakieś innej biblioteki.

Poprawiłem załącznik w moim poprzednim poście.

Edit1:
Jeszcze mam pytanie co do działania wentylatora PWM 4 pinowego, czy nie będzie problemu jeśli logika generatora PWM jest na 3,3V ?
W specyfikacji jest informacja odnośnie 5V http://www.formfactors.org/developer%5C ... %2Cnull%5D

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: Krzysztof » 12 lut 2018, 17:31

Nie mogę pakietu otworzyć. Sypie mi jakimiś różnymi błędami :/

Awatar użytkownika
apuri
Posty: 19
Rejestracja: 11 lut 2018, 8:59
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: apuri » 18 lut 2018, 15:43

U mnie pokazuje, że plik jest uszkodzony w archiwum

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: DarioX7 » 18 lut 2018, 16:14

Witam.

Dziś będę patrzył czemu nie działa, nie miałem czasu na poprawienie tego bo byłem na delegacji w Kołobrzegu.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
DarioX7
Posty: 45
Rejestracja: 07 sty 2018, 16:38
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM - płyta główna sterownika 32bit dla Arduino DUE

Postautor: DarioX7 » 18 lut 2018, 23:35

Jeszcze pytanko do Was:
- jakiej wersji Eagle używacie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości