Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: Kopytko » 03 mar 2017, 9:33

Tmc stanowczo cichsze w trybie , którego używasz. Nie ma porównania.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Garreth
Posty: 981
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: Garreth » 03 mar 2017, 10:51

Morf, jeslu w Twoich silnikach masz mozliwosc zmiany uzwojen na rownolegle i szeregowe to zmien je na przeciwne niz uzywasz i sprawdz. Na silnikach blackfroga tez mi i paru innym osobom silniki piszczaly na tmc i wystarczylo zmienic sposob podlaczenia cewek.

middam
Posty: 17
Rejestracja: 28 kwie 2016, 10:14
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: middam » 07 mar 2017, 14:35

Podłączyłem dziś LV8729 pod DUE3DOM mini i podobnie jak przy A4988 nie mogę ustawić więcej Vref niż 0.54V
Czy w tym przypadku, również trzeba stosować kombinację z rezystorem ? Na stepsticku jest wlutowany rezystor 51k przy potencjometrze. Potencjometr 10K

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: Miś » 07 mar 2017, 20:01

Wygląda na to że tak.
Według obliczeń przy 5V powinno się dać ustawić MAX 0.82V.
Żeby uzyskać podobny zakres dla 3.3V to trzeba nalutować dodatkowy 68k na ten 51k lub wymienić istniejący 51k na 30k.
-- MIŚ --

juurd
Posty: 41
Rejestracja: 01 maja 2016, 14:39
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: juurd » 08 mar 2017, 6:13

Czy są stepstiki, które nie wymagają przeróbek?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: Krzysztof » 08 mar 2017, 6:37

DRV, TMC z tego co się orientuję.

Garreth
Posty: 981
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Nowe stepstiki od MKS - LV8729

Postautor: Garreth » 08 mar 2017, 8:07

Ja jeszcze zadnego nie przerabialem stepsticka pod due, bo nie potrzebowalem wychodzic poza zakres:p


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości