Rumba - pytanie.

Awatar użytkownika
Marcin1415
Posty: 254
Rejestracja: 19 kwie 2016, 22:07
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: Marcin1415 » 11 gru 2017, 12:13

Pokaż zdjęcie krańcówki, jak są wyprowadzone przewody. Powinno być tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kornik50
Posty: 12
Rejestracja: 20 wrz 2017, 15:29
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: kornik50 » 11 gru 2017, 12:29

Krańcówka osi Z,inne tak samo podłączone.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: Kopytko » 11 gru 2017, 12:47

A jak masz krańcówki zdefiniowane w firmware?
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

kornik50
Posty: 12
Rejestracja: 20 wrz 2017, 15:29
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: kornik50 » 11 gru 2017, 12:54

I tu jest problem.Jak kupowałem drukarkę dostałem oprogramowanie.Po awarii elektroniki ,podłączeniu Rumby,zmieniłem płytę na 80,a reszta,ponieważ nie zmieniło się nic pozostała bez zmian.Wiem,pasowało by zaprogramować nowy firmware.Robiłem podchody ale za mało się na tym znam i nie poradziłem sobie.Naichętniej zlecił bym to komuś bardziej kumatemu odemnie.

kornik50
Posty: 12
Rejestracja: 20 wrz 2017, 15:29
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: kornik50 » 14 gru 2017, 12:53

Witam
Wracając do tematu krańcówek to na zdięciu jest ich konfiguracja.Nadal nie działają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mcexperts
Posty: 588
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: mcexperts » 14 gru 2017, 18:54

Podaj jak endstopy są ustawione, czyli czy na max czy na min.

kornik50
Posty: 12
Rejestracja: 20 wrz 2017, 15:29
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: kornik50 » 15 gru 2017, 9:43

Na minimum wszystkie

mcexperts
Posty: 588
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: Rumba - pytanie.

Postautor: mcexperts » 15 gru 2017, 10:00

kornik50 pisze:Na minimum wszystkie
Spróbuj wykłada kac konfigurację swoją na repetierze.

Tam.wybierasz rumba jako pytka i kolejno klikasz wszystko.
Na początek zrób sobie uproszczona konfigurację, bez cudów z grzałkami termistora i etc.

Jak już mechanika i endstopy pójdą to resztę sobie doklikasz.

Miernik masz? Po kliknięciu switch-a zmienia się stan?

kornik50
Posty: 12
Rejestracja: 20 wrz 2017, 15:29
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: kornik50 » 15 gru 2017, 15:56

Nie bardzo rozumiem tego:"Spróbuj wykłada kac konfigurację swoją na repetierze."
Miernik mam,sprawdziłem włączniki,wszystko działa.

mcexperts
Posty: 588
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Rumba - pytanie.

Postautor: mcexperts » 15 gru 2017, 22:41

Powinno byc": spróbuj wyklikac". Autokorekta w telefonie.

I robiąc repetiera zaznacz że masz wszystkie endstopy min i max, później naciskając na nie pokaże na wyświetlaczu który się wciska - wyeliminuje aż pierwsze źródło problemów czyli kabelek / gniazdo etc.

Odpalisz mechanikę, później odpalisz grzanie i chłodzenie.


Wróć do „Problemy i porady”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość