OctoPi - ustawienia sieci - problem

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 435
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Sławek » 06 cze 2016, 12:08

DynDNS albo logmein czyli hamachi, ja uzywam tego drugiego rozwiazania i mam dostep do drukarki poprzez rpi z zewnatrz z kazdego neta.

Pozdr

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 435
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Sławek » 06 cze 2016, 12:09

Ale bardziej od octoprinta polecam Repetier Server na rpi, jest duzo lepszy :)

Garreth
Posty: 974
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Garreth » 06 cze 2016, 12:12

Sławek pisze:Ale bardziej od octoprinta polecam Repetier Server na rpi, jest duzo lepszy :)


Jest lepszy jak dasz za niego 50$ ;)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2775
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Krzysztof » 06 cze 2016, 12:16

Karta WiFi jest sprawna i wykrywana przez sieć, bo komunikuje się z routerem.
Instalowałem OctoPi i praktycznie rzecz biorąc nie grzebałem w konfiguracji.
Dostęp do sieci jest poprawnie ustawiony, bo dałem testowo aktualizację raspi-config i czytał pakiety z sieci.

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 435
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Sławek » 06 cze 2016, 13:00

Garreth pisze:
Sławek pisze:Ale bardziej od octoprinta polecam Repetier Server na rpi, jest duzo lepszy :)


Jest lepszy jak dasz za niego 50$ ;)

Nie, bo wersja testowa jest za free :)


maglo18
Posty: 295
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:38
Lokalizacja: Lesznowola
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: maglo18 » 06 cze 2016, 14:57

Co jest lepszego w repetier server?

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 435
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Sławek » 06 cze 2016, 19:15

Cały czas, a o octo i repetier pisałem na reparopowie, zrobiłem porównanie ;)

Oskar
Posty: 332
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:26
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Oskar » 06 cze 2016, 21:59

Sprostuje bo repetier server to nie jest wersja testowa w sensie demo ale beta wersja. A beta jest za darmo.

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 435
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: Octoprint - ustawienia sieci - problem

Postautor: Sławek » 07 cze 2016, 4:48

Dokładnie, i ma wszystkie opcje jak w wersji PRO ;)


Wróć do „OctoPrint”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość