Podanie gcode przed rozpoczęciem grzania

Awatar użytkownika
spec
Posty: 281
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:53
Lokalizacja: Rzeszów
Kontaktowanie:

Podanie gcode przed rozpoczęciem grzania

Postautor: spec » 24 kwie 2016, 7:25

Czy w Cura można podać Gcode przed rozpoczęciem grzania?
Chodzi mi dokładniej o autopoziomowanie. Zamontowany mam czujnik pojemnościowy, który w niektórych przypadkach łapie zakłócenia od włączającego się ogrzewania stołu. W start gcode można dopisywać polecenia ale one odczytywane są po ustawieniu temperatury. Wiem, że można to w notatniku dopisać ale wolałbym automat.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2797
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Podanie gcode przed rozpoczęciem grzania

Postautor: Krzysztof » 24 kwie 2016, 7:38

Chodzi ci o pominięcie M109 i M190 na początku, aby drukarka nie czekała na rozgrzanie?

Awatar użytkownika
spec
Posty: 281
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:53
Lokalizacja: Rzeszów
Kontaktowanie:

Re: Podanie gcode przed rozpoczęciem grzania

Postautor: spec » 24 kwie 2016, 10:10

Chodzi mi aby po podaniu G32 S2 stół przez chwilę nie grzał. najlepszym wyjściem było by na poczatku homowanie, autoleveling a później reszta kodu czyli grzanie stołu, grzanie dyszy.


Wróć do „Cura”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość