Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Awatar użytkownika
Meryler
Posty: 104
Rejestracja: 21 kwie 2016, 10:53
Lokalizacja: Kraków / Słupsk
Kontaktowanie:

Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Meryler » 06 lip 2016, 17:14

Cześć, czy można poprosić o zrzuty ekranu ustawień do wykonania poprawnej kostki kalibracyjnej 40x40x40 bez górnego obrysu?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2797
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Krzysztof » 06 lip 2016, 18:09

Bez górnego obrysu, w sensie bez górnej płaszczyzny?

Awatar użytkownika
Meryler
Posty: 104
Rejestracja: 21 kwie 2016, 10:53
Lokalizacja: Kraków / Słupsk
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Meryler » 06 lip 2016, 18:48

Tak, tylko podłoże złożone z 2 warstw, ścianki boczne z jednej i tyle. Na stronie http://niezbednik-3d.blogspot.com/ jest świetny poradnik dotyczący kalibracji drukarki ale w Slic3r'ze a nie mogę nigdzie znaleźć tego samego ale w Curze :(

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Kopytko » 06 lip 2016, 19:36

A której Cury używasz?
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
Meryler
Posty: 104
Rejestracja: 21 kwie 2016, 10:53
Lokalizacja: Kraków / Słupsk
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Meryler » 06 lip 2016, 19:53

15.04.4

Awatar użytkownika
Sławek
Posty: 437
Rejestracja: 15 maja 2016, 5:45
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Sławek » 07 lip 2016, 8:28

Odznaczasz Pelne gorne wypelnienie z Opcjach expert.
I nie polecam tej wersji, najlepsza wersja to 14.12.1

Awatar użytkownika
Meryler
Posty: 104
Rejestracja: 21 kwie 2016, 10:53
Lokalizacja: Kraków / Słupsk
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Meryler » 07 lip 2016, 13:27

Sławek pisze:Odznaczasz Pelne gorne wypelnienie z Opcjach expert.
I nie polecam tej wersji, najlepsza wersja to 14.12.1


Dziękuję :)

frog
Posty: 116
Rejestracja: 24 sty 2017, 18:53
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: frog » 25 sty 2017, 16:23

Sławek możesz napisać co jest gorszego w nowszej wersji programu CURA?

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: Kopytko » 25 sty 2017, 16:48

Sławek pisze:Odznaczasz Pelne gorne wypelnienie z Opcjach expert.
I nie polecam tej wersji, najlepsza wersja to 14.12.1

Wersja 2.3 też juz bardzo dobrze działa.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
way
Posty: 159
Rejestracja: 29 lip 2016, 6:42
Kontaktowanie:

Re: Cura, wykonanie poprawnej kostki kalibracyjnej

Postautor: way » 27 sty 2017, 7:54

Ja polecam poczekać do 2.4 jak skończą betę, wtedy pewnie przesiądę się ze Sli3era. Póki co, wolę go niż Cure 2.3 która potrafi zostawiać dziury gdy mamy dwa obrysy blisko siebie (np. otwór blisko ścianki)


Wróć do „Cura”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość