Cura 2.1 beta

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: Kopytko » 25 kwie 2016, 17:48

Dodam minus:
- brak konfiguracji średnicy dyszy.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

mcexperts
Posty: 609
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: mcexperts » 25 kwie 2016, 18:55

Mozna edytiwac json I tam sa wszystkie zmienne: nazwa, wymiary dysza etc (dysza jest tez di wyklikania)

Awatar użytkownika
virgin71
Posty: 407
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:27
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: virgin71 » 25 kwie 2016, 19:48

Kopytko pisze:Dodam minus:
- brak konfiguracji średnicy dyszy.

Bardziej mnie wkurza faktyczny brak g-codów, ale to jest do zrobienia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: Miś » 25 kwie 2016, 20:35

Jeszcze jedna upierdliwość na minus. Nie zapamiętuje ostatnio używanego folderu z którego wczytywało się STL'a, tylko zawsze "Open" startuje z folderu domowego użytkownika.
-- MIŚ --

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: Kopytko » 26 kwie 2016, 3:15

virgin71 pisze:
Kopytko pisze:Dodam minus:
- brak konfiguracji średnicy dyszy.

Bardziej mnie wkurza faktyczny brak g-codów, ale to jest do zrobienia

Ooo to musze zerknac na ta moja bete bo bardzo dawno to instalowalem i w tej co mam wydawalo mi sie ze nie ma. Ale fakt nie wglebialem sie w nia zbytnio bo brak kodu startowego nie pozwolil mi drukowac. Os z sie rozwalala przy probie szybkiego podniesienia w z.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: Miś » 26 kwie 2016, 19:15

Kopytko pisze:... bo brak kodu startowego nie pozwolil mi drukowac. Os z sie rozwalala przy probie szybkiego podniesienia w z.
To oznacza tylko Twój problem i Twoje niechlujnie skonfigurowanie firmware w drukarce. Po to są ograniczenia prędkości w firmware żeby je ustawić i nie dopuścić do takich sytuacji. U mnie slicer może podać i 100mm/s w Z-cie, i nic się nie stanie, bo firmware grzecznie obetnie do 5mm/s.
-- MIŚ --

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: Kopytko » 26 kwie 2016, 20:29

Miś pisze:
Kopytko pisze:... bo brak kodu startowego nie pozwolil mi drukowac. Os z sie rozwalala przy probie szybkiego podniesienia w z.
To oznacza tylko Twój problem i Twoje niechlujnie skonfigurowanie firmware w drukarce. Po to są ograniczenia prędkości w firmware żeby je ustawić i nie dopuścić do takich sytuacji. U mnie slicer może podać i 100mm/s w Z-cie, i nic się nie stanie, bo firmware grzecznie obetnie do 5mm/s.

Miś , szczerze to bardziej brak wystarczającej wiedzy. Fakt przecież tu można ograniczyć nawet na to nie wpadłem :(
Ale jak juz gdzieś pisałem dopiero się uczę a frimware to dla mnie nadal czarna magia , dopiero ogarnąłem podstawy gdzie co jest :)
Dlatego panicznie boje się smothie a chciałbym coś 32bit , dlatego koledzy podpowiedzieli o arduino due :)
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
arthx
Posty: 167
Rejestracja: 21 kwie 2016, 8:25
Lokalizacja: Plock
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: arthx » 27 kwie 2016, 22:33

Testowal ktos Voxelizer-a ?
i slicer i host.
Pytam bo mam za stary komputer na najnowsza wersje ///

pozdr
Artur
Pozdrawiam Artur

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Cura 2.1 beta

Postautor: Kopytko » 09 maja 2016, 14:40

Kopytko pisze:Dodam minus:
- brak konfiguracji średnicy dyszy.


Wróciłem do tematu cura beta:) wiem dlaczego nie miałem średnicy dyszy i innych drukarek prócz ulti :P miałem jakaś wersje 1,6 beta:P a pisałem posty będąc na wyjeździe i nie sprawdziłem wersji :(
to do testów.

I mam pytanko , czy wam też tak długo tnie obiekt w podgląd warstw? ten obiekt http://www.thingiverse.com/thing:550604/#files w wersji HD 64MB generuje podgląd warstw z 2 minuty
Czy mógłby ktoś sprawdzić go u siebie czy to tylko u mnie coś schrzanione czy tak po prostu jest?
EDIT
Przeinstalowałem i tnie już szybko :)
:arrow: Pozdrawiam Patryk.



Wróć do „Cura”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość