Chwilowa awaria forum

Propozycje zmian, zgłaszanie usterek
Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: Kopytko » 28 kwie 2016, 20:43

Zmień opere na Chrome, w tym momencie chyba najszybsza przeglądarka, wg mnie wyprzedziła nawet firefoxa, który był z 2 lata temu najlepszy.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

zdj
Posty: 43
Rejestracja: 21 kwie 2016, 14:03
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: zdj » 28 kwie 2016, 20:43

Sprawdziłem w IE jest OK

Awatar użytkownika
WillingMagic
Posty: 91
Rejestracja: 25 kwie 2016, 20:44
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: WillingMagic » 28 kwie 2016, 22:00

Kopytko tylko że opera ma w większości te same wnętrzności co chrome? A czy chrome jest najszybszy to inna sprawa, bo mocno bym z tym polemizował.
Ja w zależności od dostawcy łącza miałem różne odpowiedzi. Bardziej podejrzewam, że to winna hostingu tym bardziej że transfer i moc obliczeniowa jest limitowana i pewnie na jednym serwerze obsługują wielu klientów.

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: Kopytko » 29 kwie 2016, 4:26

Ja od zawsze uzywalem firefoxa ale od kad trzeba bylo otwierac thingwerse to byl problem ze sie strasznie mulil. Co do wnetrznosci nie powiem nie znam sie . pisze z wlasnymi doswiadczeniami porownujac te same strony internetowe. O lacze odemnie sie nie martwie jest wystarczajace az nadto UPC ze swiatlowodem w miescie.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
virgin71
Posty: 407
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:27
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: virgin71 » 29 kwie 2016, 5:56

Akurat kolega WMagic dobrze prawi. Aktualnie silnik WebKit, który opracowuje Apple i stosuje w Safari, jest używany przez Chrome (od początku), a od jakiegoś czasu również przez Operę (kiedyś mieli swój silnik). Zatem teoretycznie (są drobne różnice, bo WebKit jest opensource), Chrome/Opera/Safari (i pochodne jak Maxthon) powinny wyświetlać strony dokładnie tak samo.

Awatar użytkownika
imrahil
Posty: 191
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: imrahil » 29 kwie 2016, 6:06

jak się wali po stronie serwera to, jakąkolwiek byście nie mieli przeglądarkę, efekt będzie ten sam - error 508 :P
pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: Kopytko » 29 kwie 2016, 6:59

virgin71 pisze:Akurat kolega WMagic dobrze prawi. Aktualnie silnik WebKit, który opracowuje Apple i stosuje w Safari, jest używany przez Chrome (od początku), a od jakiegoś czasu również przez Operę (kiedyś mieli swój silnik). Zatem teoretycznie (są drobne różnice, bo WebKit jest opensource), Chrome/Opera/Safari (i pochodne jak Maxthon) powinny wyświetlać strony dokładnie tak samo.

Dobrze wiedzieć, z opery korzystałem bardzo dawno gdy wchodził firefox i wymiótł wszystkie przeglądarki, teraz w sumie nawet to coś nowe od IE jest w miarę ok:)
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2857
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: Krzysztof » 30 kwie 2016, 6:44

Po wprowadzeniu zabezpieczeń po naszej stronie jak i dodatkowych po stronie dostawcy, aktualnie notuję 24-krotne zmniejszenie przekroczenia limitów procesów wejściowych. Z liczby lekko ponad 24000 spadło do 1076 (w przedziale czasowym 24 godzinnym). Więc jest sukces :mrgreen:

Awatar użytkownika
arthx
Posty: 164
Rejestracja: 21 kwie 2016, 8:25
Lokalizacja: Plock
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: arthx » 30 kwie 2016, 7:52

Ale dzis ok 5:47 ponownie , nie ma resursow itd bylo
WordPress to nie jest szczesliwy wybor na bloga
Pozdrawiam Artur

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2857
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Chwilowa awaria forum

Postautor: Krzysztof » 30 kwie 2016, 7:53

Ok, zatem jeszcze trzeba będzie pogrzebać w zabezpieczeniach - dzięki za info.


Wróć do „Sprawy techniczne forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość