Problemy z wifi w k

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1104
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Problemy z wifi w k

Postautor: olo2000pm » 13 sty 2018, 12:57

Witam. Podlaczylem moduł wifi do wyświetlacza i nie ogarniam tego. Niby wszystko śmiga, komuter łączy się z drukarką, ale pronterfirce nie chce.
Czy ja coś mam źle skonfigurowane?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Arkomania.pl
Posty: 236
Rejestracja: 20 sty 2017, 21:43
Lokalizacja: RADOM
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: Arkomania.pl » 13 sty 2018, 13:23

Cześć

Paweł, ten program chyba nie ma możliwości połączenia over ethernet, czy po Wifi.

Okno konfiguracyjne programu (zakładka Serial Port) dotyczy numeru portu szeregowego a nie adresu IP.

Ale sprawdzę i dam znać.
Pozdrawiam Arek G. arkomania

Arkomania.pl
Posty: 236
Rejestracja: 20 sty 2017, 21:43
Lokalizacja: RADOM
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: Arkomania.pl » 13 sty 2018, 13:29

Nie znam firmware którego używasz.

Ale zasada jest taka, że jeśli w urządzeniu jest aktywowane połączenie
LAN lub Wifi, to firmware drukarki (lub innee urządzenie) uruchamia
Web Serwer z zainstalowanym programem CLI.
Czyli w przeglądarce komputera PC wpisujesz adres drukarki i na
PC wyświetla się program zarządzający drukarką.

Ta sama zasada co w zarządzaniu zwykłą drukarką z LAN lub WIFI, czy Routerem
Pozdrawiam Arek G. arkomania

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1104
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: olo2000pm » 13 sty 2018, 19:52

Walczę z tym wifi cały dzień. Udało mi się go skonfigurować, a przynajmniej tak mi sie wydaje. :shock:
Komputer laczy sie z drukarką, ale nic poza tym się nie dzieję. Nie wiem dlaczego w analizatorze zgłasza mi sie caly czas domyslna nazwa wifi, a nie nadana przeze mnie :?:
Czy ktoś konfigurowal wifi w mks i może mi coś doradzic?
Sprzedawca wyslal mi poradnik z ktorego wyniki, ze można wpisać adres ip w pronterfarce i powinienem sie połączyć z drukarką, ale stale wywala bledy :cry: https://pl.scribd.com/document/36606123 ... -Datasheet
Ewentualnie jest jakaś aplikacja na androida do sterowania drukarką po wifi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Arkomania.pl
Posty: 236
Rejestracja: 20 sty 2017, 21:43
Lokalizacja: RADOM
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: Arkomania.pl » 13 sty 2018, 21:05

Cześć.

Ustaw drukarkę w tryb AP (Access point) według instrukcji punkt 4.4.1 Parametry z prawej kolumnie

w/g twojego zdjęcia w Prntrum, tam gdzie wpisałeś adres IP brak portu 8080,
czyli 192.168.4.1:8080

bez portu na pewno się nie przebijesz.
Pozdrawiam Arek G. arkomania

Arkomania.pl
Posty: 236
Rejestracja: 20 sty 2017, 21:43
Lokalizacja: RADOM
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: Arkomania.pl » 13 sty 2018, 21:12

w/g zdjęcia masz tryb AP.

Wpisanie portu 8080 powinno pomóc
Pozdrawiam Arek G. arkomania

Garreth
Posty: 937
Rejestracja: 20 kwie 2016, 6:59
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: Garreth » 13 sty 2018, 22:59

Taka mala uwaga, na pierwszym zrzucie ekranu widac, ze ta siec jest otwarta. Do testów ok, ale jezeli nie uda sie tego zabezpieczyc to lepiej z tego zrezygnowac, bo kazdy bedzie mogl Ci sie wbic na drukarke.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1104
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Problemy z wifi w k

Postautor: olo2000pm » 14 sty 2018, 8:21

Na ten moment daje sobie spokój z wifi :evil:


Wróć do „Nie wiesz gdzie pytać? Zapytaj tutaj …”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość