Termistory czy termopara K z MAX6675

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2801
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Termistory czy termopara K z MAX6675

Postautor: Krzysztof » 11 lut 2017, 9:38

Termoparę musisz podłączyć do MAX-a. To dalej do płytki. Jak masz RAMPS to jest to banalnie proste i do tego na instructables opisane
http://www.instructables.com/id/How-to- ... -with-RAM/

mcexperts
Posty: 587
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Termistory czy termopara K z MAX6675

Postautor: mcexperts » 11 lut 2017, 12:41

Tyle juz przerobilem wczoraj, ale nie chce mindzialac i sd i termopara.
A bez wyswietlacza i karty to troche kiszka.

mcexperts
Posty: 587
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Termistory czy termopara K z MAX6675

Postautor: mcexperts » 26 lut 2017, 17:38

Pochwalony raz jeszcze.

Podłączyłem sobie termopara, działa.
Mam podpięte tak jak na zdjęciu.

Teraz bym chciał dodać jeszcze wyświetlacz.

Zrozumiałem że żeby mieć i kartę SD i termopare to muszę coś wymodzic z jednym kabelkiem. Temperature sensor pin.

Dobrze kombinuje?

Jak teraz mam na D53 to co zrobić żeby mi jeszcze karta zadObrazekziałała?
Obrazek


Wróć do „Nie wiesz gdzie pytać? Zapytaj tutaj …”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość