Problem z modelem

Awatar użytkownika
Gillod
Posty: 24
Rejestracja: 19 wrz 2017, 7:04
Kontaktowanie:

Problem z modelem

Postautor: Gillod » 27 wrz 2017, 11:51

Witam,

Potrzebuje wydrukować model butelki, coś w stylu takich perfumowych flakoników. Znalazłem fajne modele tutaj:

https://www.thingiverse.com/thing:319144

Konkretnie interesuje mnie plik gueralin. Jednak w druku wychodzi mi jakiś błąd

Obrazek

Podejrzewam, że jest to problem w samym modelu, jednak nie bardzo umiem sobie z tym poradzić :cry:

Możecie jakoś doradzić? Nie zależy mi na tym żeby było to puste w środku, nawet lepiej aby był to wypełniony model składający się z jednego elementu (bez osobnej zatyczki).

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: olo2000pm » 27 wrz 2017, 12:04

Jaka drukarka? Generalnie wydruk kiepski, dość mocno widoczne warstwy.
Na jakiej warstwie to drukowales?

Awatar użytkownika
Gillod
Posty: 24
Rejestracja: 19 wrz 2017, 7:04
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: Gillod » 27 wrz 2017, 12:19

Drukowane jest na Vellemanie, warstwa 0,25mm ale nie jakość jest w tym momencie problemem, tylko ten model.

Arkomania.pl
Posty: 315
Rejestracja: 20 sty 2017, 21:43
Lokalizacja: RADOM
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: Arkomania.pl » 27 wrz 2017, 12:45

Witam.

Zrób próbę pocięcia do gcode na innym slicerze.
Pozdrawiam Arek G. arkomania

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: olo2000pm » 27 wrz 2017, 13:39

Gillod pisze:Drukowane jest na Vellemanie, warstwa 0,25mm ale nie jakość jest w tym momencie problemem, tylko ten model.

To jest błąd w rozumowaniu. Akurat ten problem może wynikać właśnie z tego że tak widać warstwy.
A możesz pokazać jak wyglada na tych samych parametrach kostka kalibracyjna?
A co do błędu w projekcie, to jest bardzo możliwe, ale to slicer powinien zaznaczyć na podgladzie.

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: Kopytko » 27 wrz 2017, 13:46

To nie wina drukarki a modelu. model jest źle wykonany, ma dziury i nie połączone powierzchnie.Wystarczy wrzucić w slicera i wszystko widac.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 206
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: TDI-CAD.PL » 27 wrz 2017, 14:44

Ta przerwa chyba ma symbolizować miejsce, w którym otwiera się wazonik.
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1236
Rejestracja: 19 kwie 2016, 16:44
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: Artu » 27 wrz 2017, 15:41

Dokładnie, tam jest przerwa/szpara

2017-09-27 17_39_15-Repetier-Host V2.0.1 - gueralin_fixed.STL.png


Poza tym plik jest "skopany". W załączniku naprawiony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Artur
# Mendel90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :OK: # Delta under construction... 8-)
Moje wypociny na Thingiverse :oops:

Awatar użytkownika
Gillod
Posty: 24
Rejestracja: 19 wrz 2017, 7:04
Kontaktowanie:

Re: Problem z modelem

Postautor: Gillod » 28 wrz 2017, 7:26

Dzięki za pomoc, sprawdzę jak to teraz wyjdzie :Piwo:


Wróć do „Nie wiesz gdzie pytać? Zapytaj tutaj …”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość