Podkładka m5

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Podkładka m5

Postautor: olo2000pm » 18 gru 2017, 8:15

Witam, poszukuję podkładki openbuilds m5x8x1
Potrzebuje 24szt

Zwykłe podkładki mają zewnętrzną średnicę 10mm

kuzyn z Poznania
Posty: 214
Rejestracja: 21 cze 2016, 22:59
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: kuzyn z Poznania » 18 gru 2017, 18:58

Paweł wkręcasz po kilka podkładek w śrubę w wiertarkę i pilnik :OK: ktoś kiedyś o tym pisał nie wiem czy czasem nie Miś
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: olo2000pm » 18 gru 2017, 19:40

Jest to jakieś wyjście.
Byłem na stronie polskiego dystrybutora i on ma zwykłe podkładki 10mm!!

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 749
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: Miś » 18 gru 2017, 20:20

Dokładnie. Na śrubę nadziewasz te 25 zwykłych podkładek, dokręcasz nakrętką, wkręcasz to w wiertarkę i szlifujesz kręcące się na wymiar. Ale polecam do tego kątówkę a nie pilnik bo Cie przy tym wiosna zastanie, a pilnik zostanie łysy :LOL: 5 minut roboty i jest.
-- MIŚ --

kuzyn z Poznania
Posty: 214
Rejestracja: 21 cze 2016, 22:59
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: kuzyn z Poznania » 18 gru 2017, 21:58

:LOL: :Piwo:
Brawo Miś

Awatar użytkownika
chemik72
Posty: 427
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:37
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: chemik72 » 19 gru 2017, 19:19

PRUSA i3 ACRYLIC-MGN/SAIZEX 3D MINI/BLIXET B40
W budowie:DRUKARKA SAIZEX3D30%/FREZARKA PROXXON MF70-TDI95%
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: olo2000pm » 19 gru 2017, 20:30

Na aliexpresie widziałem i kupiłem. Dzisiaj próbowałem zrobić to o czym pisał Miś, ale trochę zmodyfikowałem metodę :lol:
Wkręciłem śrubę z podkładkami w wiertarkę, uruchomiłem szlifirkę stołowa i wiertarkę i w szybkim tempie zjechałem 2mm, ale przy okazji podkładki się posklejały :LOL:
I tak skończyła się moja przygoda z przeróbką.

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 749
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: Miś » 19 gru 2017, 20:57

Przecież się nie zespawały :LOL: Nożykiem do tapet porozdzielasz. Można je jeszcze potem przeczochrać po papierze ściernym aby gradu się pozbyć.
-- MIŚ --

Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 201
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: TDI-CAD.PL » 19 gru 2017, 21:14

Paweł je zespawał :LOL:
Jakby co to modę przetoczyć w złożeniu kilkanaście podkładek.
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Podkładka m5

Postautor: olo2000pm » 19 gru 2017, 21:48

Słuchajcie, ale one naprawdę się zespawały, próbowałem je rozłączyć przy pomocy noża, młotka. Jutro będzie drugie podejście.


Wróć do „Kupię”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość