Awaria komputera

Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1236
Rejestracja: 19 kwie 2016, 16:44
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kontaktowanie:

Re: Awaria komputera

Postautor: Artu » 27 cze 2016, 18:39

Komputer jest tak szybki, jak jego najwolniejszy element. Montując dysk SSD do "starocia" zyskasz tylko i wyłącznie szybszy start syfstemu.
Przerabiałem to w swoim PackardBell... Wymieniłem pamięci, zainstalowałem dysk SSD, ale ostatecznie to procesor ogranicza wydajność :evil:

Przed wymianą pamięci:

Obrazek

Po zmianie na 8GB PC3-12800S 1600MHz (max co można)

Obrazek

Po zmianie dysku na SSD GoodRam CX100 120GB

Obrazek

Procesora niestety nie da się wymienić Obrazek
Pozdrawiam, Artur
# Mendel90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :OK: # Delta under construction... 8-)
Moje wypociny na Thingiverse :oops:

Awatar użytkownika
arthx
Posty: 164
Rejestracja: 21 kwie 2016, 8:25
Lokalizacja: Plock
Kontaktowanie:

Re: Awaria komputera

Postautor: arthx » 27 cze 2016, 19:52

Artu masz racje jesli chodzi o ogolna wydajnosc.
Wszystkie komponenty maja znaczenie, tak zawsze jest.

Jednak interesowaql mnie parametr trn na koncu i wzrost z 5,8 do 7,7

Ja nie mam telewizora. TV ogladam przez internet, a to powoduje obecnosc bufora na dysku. I stad moje zainteresowanie sie SSD
Pozdrawiam Artur

PlastikowyLudzik
Posty: 7
Rejestracja: 22 kwie 2016, 3:47
Kontaktowanie:

Re: Awaria komputera

Postautor: PlastikowyLudzik » 03 sty 2017, 19:41

odgrzebie troche "kotleta"
jesli padly Ci seagate to byla duza partia z wadliwym firmware
byly to dyski o pojemnosciach 500, 750, 1 i 1,5TB
seagate wymienial te dyski czesciowo na nowe a czesciowo na naprawiane
generalnie problem w polegal na tym ze dysk czasami wychodzil podczas zapisu poza dozwolony obszar i nadpisywal kawalek partycji serwisowej gdzie znajdowala sie czesc firmware, przez co bios nie mogl poprawnie rozpoznac dysku
jesli podasz dane dysku z wersja firmware (lub sam poszukasz w necie) to moze sie okazac ze wszystkie 3 dyski sa do naprawy a dane do odzyskania
kiedys bawilem sie tym i mozna to tez wykonac we wlasnym zakresie

Awatar użytkownika
Kopytko
Posty: 964
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:04
Lokalizacja: Oleśnica
Kontaktowanie:

Re: Awaria komputera

Postautor: Kopytko » 04 sty 2017, 7:12

Też odzyskiwałem dysk 500Gb , udało się to poprzez wtyczkę COM, i panel analogicznego połączenia telefonicznego , teraz już chyba tego w windows nie ma.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.

frog
Posty: 116
Rejestracja: 24 sty 2017, 18:53
Kontaktowanie:

Re: Awaria komputera

Postautor: frog » 29 sty 2017, 8:24

Sam mam w kompie 6 dysków. 4 w raid 10, jeden na backup i ssd na system.
Jak widać brak karty graficznej mocno zaniża wynik.
I trzeba pamiętać że to stary komputer, kupiony prawie 3 lata temu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Oddam / Przyjmę”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość