Z level - zepsulem :-)

mcexperts
Posty: 587
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Z level - zepsulem :-)

Postautor: mcexperts » 02 maja 2016, 18:36

Bry bry.


Zepsula mi sie karta sd na ktorej mialem magiczny plik do autolevela (od Mis ia).
I przy okazji postanowilem poprawc dzialajace, kabelki, bo dlugie byly i wywlic serwo bo blokowalo.

Poza tym zmirnilem software na nowsze znaczy na 1 dev.



I tak:

Sprawdzajac G31 pokazuje H lub L odpowiednio.
Mam Z probe na Z max (ostatnie piny w rampsie) NO, podciagniete do +

Po wywolaniu Z probe wyswietla Hit, ok naciskam i... Nic. Naciskam dluzej... Jakos zalapie. Czasami, wtedy jedzie i jak dojedzie do Z probe to czasami zadziala czasami nie.


Polutowane ok, podlacze zamias Z max i na wyswietlaczu pokazuje kazde klikniecie jak trzrba.

Co zrobic drogie brawo?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2797
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Z level - zepsulem :-)

Postautor: Krzysztof » 03 maja 2016, 6:35

A jaki masz przycisk na autolevelingu? Tai krańcówkowy, czy okrągly , wciskany?

mcexperts
Posty: 587
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Z level - zepsulem :-)

Postautor: mcexperts » 03 maja 2016, 8:09

Taki omron zwykly z dzwignia.

Ale juz zamienilem tez z inna krancowka i jako krancowka dziala, jako Z nie.

Ale pomijajac kwestie styku lub nie, bo dzis kupie cos nowego, to jak to ogarnac programowo?

Ultimaker, home na 0.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2797
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Z level - zepsulem :-)

Postautor: Krzysztof » 03 maja 2016, 8:10

Wpierw musisz ustawić Home Z na maksimum. Na minimum ustaw krańcówkę programową (firmware).
Posiadasz servo do opuszczania autolevela?

mcexperts
Posty: 587
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Z level - zepsulem :-)

Postautor: mcexperts » 03 maja 2016, 11:08

Kolejno.

Moje home to 0 min.


Stolik jedzie do gory i udeza Z min.

Jak zrobie home na Z max, to bedzie mi na dol zjezdzal. Prawidlowo?

Tak, mam serwo, ale tym razem chcialem bez serwa, choc moge wrocic do zamontowania serwa.


Zawsze bylo ze podlaczyc pod Z max?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2797
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Z level - zepsulem :-)

Postautor: Krzysztof » 03 maja 2016, 11:40

Przy autolevelingu nie stosuje się krancowki Z min.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka


Wróć do „Repetier Firmware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość