Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 430
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:47
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: g4ever » 22 sty 2017, 0:51

he mniej pracy ;)

mam problem bo po podłączeniu wszystkiego do due i wgraniu repetier dzieje się to:

1. po uruchomieniu silnik Z opuszcza stół o 2 cm za każdym razem

2. holowanie Z wywołuje honowanie X a Z się nie rusza i podobnie przesuw Z uruchamia X

stepsticki to drv i stepper high delay ustawione na 2

Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 479
Rejestracja: 21 kwie 2016, 15:03
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: adziaki » 22 sty 2017, 7:12

Zobacz co masz w ustawieniach eeprom wpisane dla osi z.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2825
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: Krzysztof » 22 sty 2017, 7:15

g4ever pisze:2. holowanie Z wywołuje honowanie X a Z się nie rusza i podobnie przesuw Z uruchamia X

Holowanie i honowanie ??

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 430
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:47
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: g4ever » 22 sty 2017, 9:49

Krzysztof pisze:
g4ever pisze:2. holowanie Z wywołuje honowanie X a Z się nie rusza i podobnie przesuw Z uruchamia X

Holowanie i honowanie ??


Miało być homowanie ale mój tablet wie lepiej ;)

Wrzucenie BLINK do DUE, a potem załadowanie na nowo Repeteira rozwiązało problem, profilaktycznie jeszcze zmieniłem stepper high delay na 1

A jeszcze jedno pytanko, bo due3dom nie ma wejść krańcówek na MAX, czyli wystarczy zmienić piny w konfiguratorze i przypisać pin dla MAX do pinu dla MIN?

A jak dla którejś z osi mam krancówkę na MAX to przy homingu pierwszym oś jedzie do max, przypisuje sobie wartość dla długości osi i wraca do MIN?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2825
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: Krzysztof » 22 sty 2017, 11:13

Tak, możesz przepisać piny na max, a min zostawić wyłączone.

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 430
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:47
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: g4ever » 22 sty 2017, 13:53

No to kolejne pytanie, dlaczego Repetier nie wyświetla zawartości karty SD, gdy jest włożona do slotu jest informacja na wyświetlaczu, że karta włożona ale plików na karcie nie widzi.

Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 479
Rejestracja: 21 kwie 2016, 15:03
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: adziaki » 22 sty 2017, 13:55

Sprobuj z inna kartą.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2825
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: Krzysztof » 22 sty 2017, 14:07

Zrób format karty, wgraj pliki na nowo lub użyj inną kartę.

Awatar użytkownika
g4ever
Posty: 430
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:47
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: g4ever » 22 sty 2017, 15:10

Krzysztof pisze:Zrób format karty, wgraj pliki na nowo lub użyj inną kartę.


To pierwsze co zrobiłem :(

Do tej pory lcd byl podłączony do mks gen i czytal karty

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2825
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Repetier dla DUE3DOM [czerwona płytka]

Postautor: Krzysztof » 22 sty 2017, 16:49

Sprawdź na tym firmware
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Repetier Firmware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość