Wyświetlacz LCD, polonizacja

torbert
Posty: 16
Rejestracja: 20 kwie 2016, 17:49
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: torbert » 31 lip 2016, 18:57

O, to cenna informacja bo wrzuciłem bina od nich i tak się ostatnio noszę z zamiarem zamiany go na tego z repo smoothie.. Hm.. A może do mksa trzeba by go skompilowac trochę inaczej niż do oryginału?

Awatar użytkownika
WillingMagic
Posty: 91
Rejestracja: 25 kwie 2016, 20:44
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: WillingMagic » 31 lip 2016, 19:24

Ja używam oficjalnego buildu i działa w porządku z smoothieware, ale config robiłem na podstawie tego od chińczyka, ale jakiś specjalnych różnic w pinach nie pamiętam, bez configu nic mi nie wybuchło więc można zaryzykować.

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 259
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: evrybadykombinerki » 31 lip 2016, 20:46

obok wyswietlacza jest miejsce na modul WIFI. prznajmniej w wersji zestawu plytka/wyswietlacz-1.2

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: olo2000pm » 31 lip 2016, 21:46

torbert pisze:MKS ma chyba inna pinologie niż oryginalne smoothie. Ale tak jak pisali zmiana bina nie powinna nic zepsuć. A te Piny na płytce z wyświetlaczem wyglądaja jak miejsce na złącze diagnostyczne jtag. Ps a panowie z MKS nie mają kodu źródłowego na swoim githubie?


A MKS to to samo co AZSMZ?

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 259
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: evrybadykombinerki » 31 lip 2016, 22:28

Piszę o tym dedykowanym do AZSMZ. Jak jest z kompatybilnoscia, nie wiem. Developer gdzies odpowiadal na podobne pytania. Bodajze na reprap.org

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: olo2000pm » 01 sie 2016, 7:56

evrybadykombinerki pisze:obok wyswietlacza jest miejsce na modul WIFI. prznajmniej w wersji zestawu plytka/wyswietlacz-1.2

U mnie to jest, czyli można założyć jakiś moduł i bedzie działać?

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 259
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: evrybadykombinerki » 01 sie 2016, 9:49

...powinno..
esp8266-01.
trzeba tam wgrac fw pozyskany od developera.

U mnie dziala polowicznie:
- moduł nie zapamiętuje ustawien sieciowych uzytkownika (brak zasilania przywraca fabryczne)
- jeden z modulow wifi usb nie jest w stanie zestawić lacznosci z tym modulem.

ale ogolnie fajnie miec lacznosc z drukarka ze smartfona czy innego kompa bez kabli..

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 259
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: Wyświetlacz LCD, polonizacja

Postautor: evrybadykombinerki » 01 sie 2016, 19:30

a, i jeszcze jedno. developer napisal mi ze ten modul i fw nie sa kompatybilne z win7.
bardzo dziwne..


Wróć do „Smoothieware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość