AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: olo2000pm » 23 kwie 2016, 6:42

Imrahil zwróć uwagę na post w którym umieściłem ustawienia otrzymane od sprzedawcy. Piny są pozamieniane w osi Y i Z. Pomylił się?
Nie wiem z czego to wynika, może tak ma być po zlutowaniu pinów i przecięciu ścieżek. Ciąć je będę na samym końcu!

Awatar użytkownika
imrahil
Posty: 190
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: imrahil » 23 kwie 2016, 7:40

ale przecież tłumaczyłem już że są ok... po czym wnosisz że są zamienione?
pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: olo2000pm » 23 kwie 2016, 8:35

Nie mogę tego wstawić jako tekst, wrzucam zdjęcie. Przepraszam, że tak drążę ten temat, ale chce uniknąć uszkodzenia elektroniki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
imrahil
Posty: 190
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: imrahil » 23 kwie 2016, 8:38

faktycznie niezły burdel :) wcześniej nie dawałeś takiej rozpiski...
jedyne co Ci grozi przy takiej zamianie to że będą się kręcić nie te silniki co byś chciał.

moja propozycja jest: olej chińczyka i idź w firmware i config z githuba Smoothie (z zastrzeżeniem tych dwóch pinów)

ps. DIR dla Z to 0.20 a nie 2.0 (jak już mam być upierdliwy heheh)
pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: olo2000pm » 23 kwie 2016, 8:52

Dobrze że jesteś upierdliwy. Zrobię tak jak sugerujesz, jak tego nie ogarnę to najwyżej podłącze te silniki równolegle.
Dzięki :Piwo:

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: olo2000pm » 24 kwie 2016, 13:35

Zajażyłem wreszcie o co chodzi z tymi pinami. Imrahil, wgrałem firmawre z Twojego linku, zlutowałem piny i silniki w osi Z ruszają po przecięciu ścieżek. Jestem krok dalej :OK:
Dołączam config dla dwóch silników w osi Z i jednego ekstrudera.

poprawiłem Y-Z / krzysztof
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: AZSMZ- podłącznie drugiego silnika w osi Z

Postautor: olo2000pm » 25 kwie 2016, 6:46

Oczywiście chodzi o dwa silniki w osi Z, a nie Y.


Wróć do „Smoothieware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość