Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

mscichu
Posty: 71
Rejestracja: 01 maja 2016, 14:17
Kontaktowanie:

Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: mscichu » 21 maja 2018, 9:59

Cześć,

mam problem z zapisem ustawień drukarki i za każdym razem muszę ręcznie ustawiać wszystkie profile. Spotkał się ktoś z czymś takim? Uruchamiałem kisslicer'a jako administrator i nic nie pomogło. (Win 8.1, kisslicer 1.6.3)

Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 196
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: TDI-CAD.PL » 21 maja 2018, 18:11

Wrzuć cały folder z programem na pulpit.
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL

mscichu
Posty: 71
Rejestracja: 01 maja 2016, 14:17
Kontaktowanie:

Re: Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: mscichu » 21 maja 2018, 18:53

Mam tak zrobione. Wypakowałem na pulpit do katalogu kisslicer i jest problem. Próbowałem wrzucić na c:/ ale też nic nie daje. Z kolei jak odpalę jeszcze z winrar'a to po zamknięciu kisslicer'a zapisuje mi ustawienia do pliku rar i ponownie je odczytuje pod warunkiem, że mam otwarte cały czas okno samego winrar'a. Jak je zamknę to pomimo iż są ustawienia to już nie odczyta i jak wypakuję takiego "spreparowanego" kisslicer'a razem z ustawieniami to i tak ich nie czyta. Dlatego wpisałem też jakiego mam windows'a bo może tutaj leży problem? Kisslicer'a sprawdzałem zarówno na win 32 jak i 64

mcexperts
Posty: 575
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:40
Kontaktowanie:

Re: Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: mcexperts » 21 maja 2018, 21:41

U mnie działa ;) ale win 10.

Rozumie że jak zmieniasz w profilu etc to później dajesz + i rename, żeby było pod inną nazwą.

mscichu
Posty: 71
Rejestracja: 01 maja 2016, 14:17
Kontaktowanie:

Re: Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: mscichu » 22 maja 2018, 14:54

Najpierw robię profile z wizzard'a. Sprawdzę jeszcze na innym laptopie jak się zwolni.

Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 196
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: TDI-CAD.PL » 22 maja 2018, 17:48

To jest typowy objaw braku uprawnień do zapisu / utworzenia / nadpisania pliku w folderze. Przeważnie pulpit ma pełny dostęp....
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL

mscichu
Posty: 71
Rejestracja: 01 maja 2016, 14:17
Kontaktowanie:

Re: Brak zapisu ustawień druku - Kisslicer

Postautor: mscichu » 22 maja 2018, 18:09

Przerzuciłem na c: i dałem wszystkie uprawnienia dla grupy użytkownicy uwierzytelnieni i działa. Dzięki za podpowiedzi! :Piwo:


Wróć do „Kisslicer”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość