J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 261
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: evrybadykombinerki » 19 kwie 2016, 19:40

Tytuł to mała wkrętka - chodzi o to że developer Kisslicera wczoraj, po wielu miesiącach ciszy nagle nawiązał łączność ze swoimi userami i do tego opublikował nową betę swojego programu..
Szczegóły na Kisslicertalk:
http://www.kisslicertalk.com/viewtopic. ... 3453#p3453
Cieszmy się :)

Oskar
Posty: 337
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:26
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: Oskar » 19 kwie 2016, 20:39

I coś o wersji 2 nawet wspomina... Jak to prawda to będę miał motywację aby dać mu jeszcze jedną szansę :)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2857
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: Krzysztof » 19 kwie 2016, 20:50

Dla mnie Kisslicer to najlepszy slicer jaki powstał. Bez aktualizacji od wieków nadal zagina w kilku miejscach aktualne slicery.

Oskar
Posty: 337
Rejestracja: 19 kwie 2016, 17:26
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: Oskar » 19 kwie 2016, 20:53

A ja się do niego kiedyś zraziłem i mi tak zostało...

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 261
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: evrybadykombinerki » 19 kwie 2016, 21:18

Ja to rozumiem bo zdecydowanie najłatwiejszy w pierwszym kontakcie/uruchomieniu nie jest. Ale potrafi zrobić z reprapa maszynę o jakości wydruków akceptowanej przez klientów z profesjonalnych kręgów.
Na siłę nikogo nie ma co przekonywać. Wręcz chwalę sobie małą popularnośc tego narzędzia.. ;)
20160419_231240a.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maglo18
Posty: 303
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:38
Lokalizacja: Lesznowola
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: maglo18 » 21 kwie 2016, 7:42

Czy może ktoś podzielić się ustawianiami do tego slicera? Zainteresowany wpisami o jego świetności postanowiłem go wypróbować. Jeżeli chodzi o większość ustawień to chyba doczytałem o co chodzi. Mam natomiast problem chyba z gcodem startowym . Drukarka zeruje osie ale potem ustawia się w dziwnym miejscu i nie chce zrobić autopoziomowania.

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 261
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: evrybadykombinerki » 21 kwie 2016, 14:31

Planuję jakoś to zebrać i poudostępniam.
A co do opisanego problemu, mógłbyś tu wkleić zawartość: Printer G-code>>Prefix?

maglo18
Posty: 303
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:38
Lokalizacja: Lesznowola
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: maglo18 » 22 kwie 2016, 7:31

Dodaje całą moja konfigurację. NA razie nie potrafię poprawnie pociąć nawet kostki :(
_styles.zip
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 205
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: TDI-CAD.PL » 22 kwie 2016, 7:34

A ja myślałem, że sam pozostałem na polu z kisslicerem :lol:
BDW KS jako jedyny robi mi okręgi o właściwej średnicy.
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL

Awatar użytkownika
Miś
Posty: 750
Rejestracja: 22 kwie 2016, 14:23
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: Miś » 22 kwie 2016, 14:34

Powitał.
Dołączyłem i ja.
Zaciekawiony tym kissslicerem postanowiłem i ja go sprawdzić. Nawet udało mi się coś wydrukować, ale mam jeden problem. Nie wiem czy to błąd najnowszej wersji czy co, ale próba zmiany szerokości ścieżki z 0.5 na jakąkolwiek inną wartość (choćby na 0.51) kończy się komunikatem błędu że nie może pociąć tego modelu, bla bla bla. Próbowałem kilka różnych STL'i i na każdym jest to samo. Tnie tylko jak szerokość ścieżki wynosi 0.50mm.
O co chodzi ?
-- MIŚ --


Wróć do „Kisslicer”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość