J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: Krzysztof » 22 kwie 2016, 14:41

No i jest Miś :Piwo:

Z tego co pamiętam, to w wersji najnowszej miałem jakieś dziwne komunikaty, więc od zawsze wolałem używać pierwszej wersji kisslicera jaka kiedykolwiek wyszła. A, co ważne - dla dyszy 0.5mm proponuję ustawić szerokość ścieżki 0.45mm - tak trochę inaczej niż w innych slicerach, ale z taką wartością od zawsze miałem najlepsze jakościowo i wymiarowo wydruki.

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 261
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: evrybadykombinerki » 25 kwie 2016, 23:38

Miś pisze:Powitał.
Tnie tylko jak szerokość ścieżki wynosi 0.50mm.
O co chodzi ?

To jest bug - wczoraj potwierdził to developer. Na tą chwilę ostatnia sprawna wersja to BETA_1.5_2.22 (Czyli sprzed ostatniego come back-u twórcy).

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 261
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: evrybadykombinerki » 25 kwie 2016, 23:57

maglo18 pisze:Dodaje całą moja konfigurację. NA razie nie potrafię poprawnie pociąć nawet kostki :(
_styles.zip

Sorry że dopiero teraz odpisuję.
Najprawdopodobniej powinienieś mieć ustawione "Printer"->"Firmware"->5D-Absolute-E
No i używaj albo 1.5 beta 3.7 (przed chwilą opublikowana) albo 1.5_2.22 i wcześniejsze.

Co do autopoziomowania, rozumiem że tę procedurę trzeba wywołać g-kodem albo jakąś ich sekwencją. To zdaje się powinno być wpisane w
"Printer G-code"->"Prefix"; obecnie masz tam tylko standardową deklararację trybu pracy ekstrudera, jednostek i komendę home..

maglo18
Posty: 303
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:38
Lokalizacja: Lesznowola
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: maglo18 » 27 kwie 2016, 20:58

Dalej próbuję z tym slickerem ale mam za daleko dyszę przy pierwszej warstwie w porównaniu co Cury której używam. Jak obniżyć pierwszą warstwę bez zmniejszania ilości filamentu? Do czego służą poniższe parametry :

Kod: Zaznacz cały

bed_roughness_mm=0
bed_offset_z_mm=0
z_settle_mm=0.25

Awatar użytkownika
evrybadykombinerki
Posty: 261
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:15
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: evrybadykombinerki » 01 sie 2017, 17:32

Dopiero zauważyłem że wyszła beta-wersja 1.6
Jeszcze b. mało testowałem ale liczba nowych "ficzerów" jak wizardy do kalibrowania retrakcji, temperatur itd to jest coś...
Kalibrowanie "preload" z myślą o bowdenach...
Zmienna wyskokość warstw...

Jak dla mnie to mogłoby podchodzić pod wersję 2.0 a nie 1.6

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: olo2000pm » 03 sie 2017, 5:38

U mnie avast wykrywa wirusa?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: Krzysztof » 03 sie 2017, 7:05

U mnie to samo.

maglo18
Posty: 303
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:38
Lokalizacja: Lesznowola
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: maglo18 » 04 sie 2017, 11:56

Jak testy? Może ktoś po polskiemu napisać ja użyć tego wizarda do kalibracji?

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: olo2000pm » 05 sie 2017, 7:41

No jestem podekscytowany. Nowa wersja jest rewelacyjna, można tak ustawić parametry, że nie widać szwu:) A zaczyna w tym samym miejscu.
To jest na warstwie 0,28
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 206
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: J23 znowu nadaje (Kisslicer)

Postautor: TDI-CAD.PL » 05 sie 2017, 21:39

Kostka kalibracyjna 40x40 na ksv1.5 wychodzi idealnie 39,98mm. Te same ustawienia na ks 1.6 i mam 39,5mm. Skurcz materiału mam ustawiony na 0%. Nie wiem o co kaman. Chwilowo zmienię w fimware kroki na XY bo Z jest ok.
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL


Wróć do „Kisslicer”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość