Ploter CNC z wykorzystaniem druku 3D
- spec
- Kontaktowanie:
Re: Ploter CNC z wykorzystaniem druku 3D
Faktycznie ramps nie jest obsługiwany z tego co widzę ale można podłączyć gołe Arduino - nano, uno lub mega a do tego jakikolwiek sterownik silnika krokowego. Nie wyobrażam sobie obsługi frezarki bez komputera. Nie wiem po co wyświetlacz czy sd. Estlcam to również program cam czyli wystarczy, że masz plik dxf (lub stl) i robisz w nim wszystko.
- Revo7
- Kontaktowanie:
no może i macie racje, zeby nie robic balaganu koledze marcino, moze te pare postów przeniesc do mojego watku : viewtopic.php?f=71&t=1697
a z przejsciem faktycznie sie zastanowie.
maglo a flashowales arduino(z rampsem) własnie w wersji 10 (w wersji 11 nie widze możliwości) i zakładam ze macie pełną wersje wykupioną ze względu na ograniczenia (ilosc linijek gkodu bodajże).
No spróbuje, spróbuje
Macie racje, do tej pory moze ze dwa razy używałem wyświetlacza i frezowania z SD. Raz laptop rozpoczal aktualizacje 5 min przed zakończeniem
na SD takiego ryzyka błędu ludzkiego (nie wyłączyłem ponownego uruchamiania) uniknąć.
a z przejsciem faktycznie sie zastanowie.
maglo a flashowales arduino(z rampsem) własnie w wersji 10 (w wersji 11 nie widze możliwości) i zakładam ze macie pełną wersje wykupioną ze względu na ograniczenia (ilosc linijek gkodu bodajże).
No spróbuje, spróbuje

it is what it is
- MetaliK
- Kontaktowanie:
Powstała sensowna modyfikacja do tej frezarki: https://www.thingiverse.com/thing:3101774
Czas się wsiąść za robotę.
Czas się wsiąść za robotę.
Tantillus - Sprzedany
uKRUS 3D - już rusza rączkami i pluje filamentem - nawet tam gdzie trzeba
!
uKRUS 3D - już rusza rączkami i pluje filamentem - nawet tam gdzie trzeba

- Artu
- Kontaktowanie:
Jakoś bardziej "przemawia do mnie" taka konstrukcja: https://www.thingiverse.com/thing:3004773 

Pozdrawiam, Artur
# Mendel90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę
# Delta under construction...
Moje wypociny na Thingiverse
# Mendel90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę

Moje wypociny na Thingiverse