OctoPi - konfiguracja.

Szeroko pojęta elektronika z różnych dziedzin życia
Awatar użytkownika
Tomek
Posty: 299
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:50
Kontaktowanie:

Re: OctoPi - konfiguracja.

Postautor: Tomek » 23 lip 2017, 13:27

Wgrywanie na kartę to wgrywanie na kartę w drukarce.
A nie na kartę w RPi (to nie miałoby sensu przecież).

(Nie widziałem jeszcze kart z LCD).

Awatar użytkownika
Jankes
Posty: 291
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:25
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

Re: OctoPi - konfiguracja.

Postautor: Jankes » 23 lip 2017, 13:29

No dla mnie miało sens :P Dobra, to tłumaczy, dlaczego wcześniej nie chciało się wgrać. Teraz została kwestia tego, czemu po podłączonym lcd i włożeniu do niego karty SD, wyskakuje błąd "Recv: SD init fail". Tak jakby octoprint nie widział karty.

Awatar użytkownika
Tomek
Posty: 299
Rejestracja: 21 kwie 2016, 7:50
Kontaktowanie:

Re: OctoPi - konfiguracja.

Postautor: Tomek » 24 lip 2017, 17:17

Olej. Moim zdaniem nie warto - transmisja na kartę jest zbyt wolna żeby tego normalnie używać.
Drukowanie po USB jest OK.
Wygrywasz na RPi (upload) i drukujesz.

Jeżeli chcesz drukować z karty to dużo szybciej jest wgrać plik na kartę na komputerze (u mnie szło na drukarkę kilkanaście minut).

Awatar użytkownika
Jankes
Posty: 291
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:25
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

Re: OctoPi - konfiguracja.

Postautor: Jankes » 24 lip 2017, 18:20

Dobra, problem rozwiązany. Faktycznie jak mówisz, przesył danych działa, ale jest mega wolny. Co prawda, gdy próbowałem odpalić wydruk z karty, w octoprint wyskakiwał błąd, i tak nie mogłem puścić wydruku. Ale wracając do tematu, winowajcą było due3dom mini. To na nim występowały lagi podczas wydruków okręgów. Wyłączyłem opcje eepromu i wszystko wróciło do normy.

Awatar użytkownika
yrrahpl
Posty: 20
Rejestracja: 24 kwie 2016, 11:28
Kontaktowanie:

Re: OctoPi - konfiguracja.

Postautor: yrrahpl » 26 mar 2018, 0:25

Jak ustawiałeś (octoprint) i połączyłeś Rpi z Arduino Due ?
U mnie wykrywa drukarkę, ale nie da sie nic ustawiac, ani temperatury, ani ruszać osiami


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość