Drukarka po mojemu v2

dawidu00
Posty: 317
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:41
Lokalizacja: Bytom
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: dawidu00 » 27 cze 2016, 11:41

Binary pisze:
dawidu00 pisze:Dodałem "fasolki" w sumie silnik mogę przesunąć o około 10mm.
Teraz to wygląda lepiej ?


Te fasolki takie prostokątne trochę :P . Masz na liście pod prostokątem różnego rodzaju szczeliny.


No dobra poprawiłem walory estetyczne wygląda na to , że jeżeli silnik dam do końca fasolki to spokojnie przesunę go o 11mm chyba starczy ?
Zrzut ekranu 2016-06-27 13.40.00.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 3&start=60

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: Krzysztof » 27 cze 2016, 12:13

Taka regulacja jest wystarczająca. Ja średnio stosuję przy otworze 3,2mm fasolkę o długości 6-7mm. Nie ma bata, aby pasek wyciągnął się o 3mm.

dawidu00
Posty: 317
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:41
Lokalizacja: Bytom
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: dawidu00 » 27 cze 2016, 12:18

Czyli powiadacie , że napinacz będzie zbędny ? Jeżeli tak to zostało mi mniej więcej zaprojektować krańcówki :)
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 3&start=60

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2860
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: Krzysztof » 27 cze 2016, 12:23

Zostaw fasolki i będzie ok. Napinacze jak najbardziej, ale w miejscach, gdzie jest trudny dostęp do paska.

dawidu00
Posty: 317
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:41
Lokalizacja: Bytom
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: dawidu00 » 27 cze 2016, 12:29

Dobra najwyżej dwa otwory pod mój napinacz zostawię na wszelki wypadek ;)

Teraz mam pytanie czy te mocowanie paska na X będzie dobre ?
drukarka5.jpg


Jeszcze się zastanawiam czy nawet by dla górne paska nie zrobić tego samego mechanizmu co dla dolnego :)

P.S. A ja idę do końca rozłożyć starą ramę bo mnie mama zabije w końcu :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 3&start=60

dawidu00
Posty: 317
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:41
Lokalizacja: Bytom
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: dawidu00 » 27 cze 2016, 17:32

Panowie więc już mogę spokojnie zamawiać części ? Czy ktoś ma jeszcze poprawki ?
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 3&start=60

Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 480
Rejestracja: 21 kwie 2016, 15:03
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: adziaki » 27 cze 2016, 17:39

Pasek szerokosci 6mm?

dawidu00
Posty: 317
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:41
Lokalizacja: Bytom
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: dawidu00 » 27 cze 2016, 17:42

adziaki pisze:Pasek szerokosci 6mm?

Tak pasek GT2 6mm. Zły wybór?
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 3&start=60

Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 480
Rejestracja: 21 kwie 2016, 15:03
Lokalizacja: Koszalin
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: adziaki » 27 cze 2016, 17:46

No mysle, ze mozna bylo by sie pokusic na szerszy, przynajmniej 9mm, a to ze wzgledu na mozliwosc wystapienia echa na wydruku.
Ktos kiedys pisal o tym.
Sam bede stosowal wlasnie 9mm (rozwazalem jeszcze HTD 3M o szerokosci 15mm :D )

dawidu00
Posty: 317
Rejestracja: 19 kwie 2016, 21:41
Lokalizacja: Bytom
Kontaktowanie:

Re: Drukarka po mojemu v2

Postautor: dawidu00 » 27 cze 2016, 17:48

adziaki pisze:No mysle, ze mozna bylo by sie pokusic na szerszy, przynajmniej 9mm, a to ze wzgledu na mozliwosc wystapienia echa na wydruku.
Ktos kiedys pisal o tym.
Sam bede stosowal wlasnie 9mm (rozwazalem jeszcze HTD 3M o szerokosci 15mm :D )

No zobaczymy tak drukarka to będzie mój park doświadczalny ;) Ważne , żeby można było drukować już co nie co :)

Dla tego też nie robię tych zębatek z aluminium ponieważ kto wie, a podobno GT2 jest najdokładniejszy.
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 3&start=60


Wróć do „Drukarki 3D”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość