DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2788
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 17 kwie 2018, 17:55

W związku z faktem że wiele osób szuka elektroniki z 6 driverami, która by nie kosztowała majątku, postanowiłem zrobić okrojoną wersję DUE3DOM LitE. W standardzie dostaniemy 6 driverów, zasilanie 12V, sterowanie 2 wentylkami, wyjście na 2 głowice i oczywiście na stolik. Reszta sygnałów na zewnętrznych pinach będzie wyprowadzona. Dodatkowo zrobię możliwość podłączenia 5V z zewnątrz,np. z przetwornicy zewnętrznej w przypadku chęci podłączenia wyższego napięcia do elektroniki.

Co o tym myślicie?

sol
Posty: 352
Rejestracja: 19 kwie 2016, 20:09
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: sol » 17 kwie 2018, 18:05

ale na teensy :)

rok666
Posty: 28
Rejestracja: 17 kwie 2017, 16:30
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: rok666 » 17 kwie 2018, 18:23

I wyprowadzenia na goldpinach spi przy stepstickach żeby łatwo tmc2130 podłączyć. 8-)

Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1330
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:03
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: olo2000pm » 17 kwie 2018, 18:29

Jaki czas realizacji? Fajnie gdyby były od razu dwa silniki niezależne w osi X, bo takie duet wifi ma 6 driverów, ale aż trzy na ekstruder?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2788
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: Krzysztof » 17 kwie 2018, 18:57

sol pisze:ale na teensy :)

Fajnie by było, ale kto to przepinuje?

sol
Posty: 352
Rejestracja: 19 kwie 2016, 20:09
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: sol » 17 kwie 2018, 19:00

tak się składa że w ramach treningu eagla robię do swojej małej krowy shield, idzie mi to jak po brudzie, ale idzie, tak na prawdę, żeby to siadło na repetierze, to wystarczy grzecznie poprosić kogo trzeba, żeby dodali nową płytkę tak jak w przypadku due3dom,
Krzysztof jakie przepinowanie konkretnie masz na myśli? due3dom pod teensy?


Awatar użytkownika
TDI-CAD.PL
Posty: 197
Rejestracja: 20 kwie 2016, 2:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: TDI-CAD.PL » 17 kwie 2018, 20:34

To bym się pisał na 10 sztuk. W wersji później beta ;-)
Filament 3d Wrocław
Sklep http://WWW.TDI-CAD.PL

Awatar użytkownika
marcino
Posty: 186
Rejestracja: 20 kwie 2016, 9:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: marcino » 17 kwie 2018, 20:48

Chciałem zakupić DueMini i zastosowanie podczas przebudowy jednej drukarki, na CoreXY, ale jeśli będzie taka płytka jak mini wzbogacona o drugą głowicę i sterowanie chłodzeniem to bardzo chętnie kupię. Wszystko może pracować pod zasilaniem 24V głowica, stepstiki, stolik, natomiast wiatraki na 12V glowic, wydruku, elektroniki, takie abc.
pozdrawiam Marcin ;)

sol
Posty: 352
Rejestracja: 19 kwie 2016, 20:09
Kontaktowanie:

Re: DUE3DOM LE - a zrobię, a co mi tam :)

Postautor: sol » 17 kwie 2018, 20:48

no wiem że ma inny procek i bardzo dobrze :)
https://github.com/repetier/Repetier-Fi ... issues/744 biorąc pod uwagę, że istnieje teensyduino, myślę, że jest to do ogarnięcia :)


Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości