[Flexa Duo] Zmiana ustawień osi X i Y

cadbit
Posty: 6
Rejestracja: 07 cze 2018, 19:23
Lokalizacja: Lublin/Kraśnik
Kontaktowanie:

Re: [Flexa Duo] Zmiana ustawień osi X i Y

Postautor: cadbit » 09 gru 2018, 17:34

Drukarka wróciła po trzech miesiącach z serwisu i nic nie udało się ustalić w tej kwestii. Czy ktoś ma ochotę się przyjrzeć takiego osobnikowi?
Prowadnice nasmarowane, żadnych luzów w mechanice nie ma.

A jak się ma do tego karta SD?
Ostatnio zauważyłem że jest odczytywana tylko na jednym komputerze z trzech jakie posiadam. Dwa pozostałe chcą ją formatować.

Czy mógłby ktoś przygotować mi testowy gcode do druku?
Strona producenta nie istnieje. Narzedzie RepeterHost jest już nie do zdobycia. Nawet nie posiadam spisanych ustawie dla drukarki.

Ogólnie lipa. 8 tys. zł poszło w zapomnienie.

Jestem w stanie zapłacić za pomoc w rozwiązaniu problemu.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2841
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: [Flexa Duo] Zmiana ustawień osi X i Y

Postautor: Krzysztof » 10 gru 2018, 6:36

To mogą być 2 rzeczy:
- zużyte prowadnice
- przekoszone prowadnice
Zdejmij pasek i sprawdź czy wszystko chodzi luźno - od tego zacznij.
Kupiłeś nową czy używaną?

cadbit
Posty: 6
Rejestracja: 07 cze 2018, 19:23
Lokalizacja: Lublin/Kraśnik
Kontaktowanie:

Re: [Flexa Duo] Zmiana ustawień osi X i Y

Postautor: cadbit » 10 gru 2018, 7:57

To była ta jedna z pierwszych. Kupiona w przed-sprzedaży.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2841
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: [Flexa Duo] Zmiana ustawień osi X i Y

Postautor: Krzysztof » 10 gru 2018, 15:21

Hmm, a serwis ją brał na sprawdzenie? Serwis jeszcze działa?

cadbit
Posty: 6
Rejestracja: 07 cze 2018, 19:23
Lokalizacja: Lublin/Kraśnik
Kontaktowanie:

Re: [Flexa Duo] Zmiana ustawień osi X i Y

Postautor: cadbit » 10 gru 2018, 15:36

Do serwisu 3Novatica była raz wysyłana na początku bo też jakieś miała zagrywki typu: przesunięcia. Ale wróciła i dostałem info że źle ciąłem STL-e.

Teraz była trzy miesiące w Seb-comp i nic nie udało się ustalić.

Otwarty jestem na wszystkie propozycje pomocy.


Wróć do „Inne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości