Witam
Mam problem z połączeniem USB między GATE 2.0 a Win10
Po podłączeniu przewodu USB do tej pory działało wszystko znakomicie natomiast dziś rano zrobiło się zwarcie na odsłoniętych przewodach przy grzałce.
Oglądałem całą płytę główną i wszystko wygląda dobrze nic się na oko nie spaliło.
Pomierzyłem ścieżki i elementy od gniazda USB do Uc i również wszystko jest ok.
Ja natomiast dostaję komunikat:
Nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora nie powiodło się)
System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)
A request for the USB device descriptor failed.
Czy ktoś z was miał już podobny problem i pomógłby mi go rozwiązać ?
Nadmienię, że Drukarka działa prawidłowo drukuje również z Karty.
Nie działa natomiast połączenie USB
Brak komunikacji USB GATE 2.0
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Re: Brak komunikacji USB GATE 2.0
Upalilo się USB, czeka lutowanie.
Jak drukuje to ok, na upartego możesz zmieniać soft przez programator.
Jak drukuje to ok, na upartego możesz zmieniać soft przez programator.
-
- Kontaktowanie:
Tak też podejrzewam niestety nie wiem który scalak odpowiada za usb bo w GATE 2.0 jest procek z USB :/ i nie bardzo wiem gdzie szukać i jakie elementy wymieniać.
-
- Kontaktowanie:
Procek do wymiany. Jak działa to nie psuj bardziej.
- Krzysztof
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nie masz za dużego pola manewru. Nawet po wymianie procka będziesz miał problem z wgraniem Repetiera czy Marlina, bo elektronika w Gate 2.0 ma sporo rzeczy inaczej pinowanych i ustawionych (z tego co pamiętam to były jakieś zmiany w samej obsłudze procka). Zostaje ci używać tak jak jest lub wymienić elektronikę na inną.
-
- Kontaktowanie:
Krzysztof pisze:Nie masz za dużego pola manewru. Nawet po wymianie procka będziesz miał problem z wgraniem Repetiera czy Marlina, bo elektronika w Gate 2.0 ma sporo rzeczy inaczej pinowanych i ustawionych (z tego co pamiętam to były jakieś zmiany w samej obsłudze procka). Zostaje ci używać tak jak jest lub wymienić elektronikę na inną.
Jaką elektronikę polecasz ?
Masz może jakąś gotową na podmianę 1:1 oczywiście rozumie, że wtyczki trzeba będzie przerabiać ale to nie problem.
Chyba że ktoś ma na sprzedaż w 100% sprawną elektronikę od GATE 2.0 ?
- Tomek
- Kontaktowanie:
Zadzwoń do Seb-Comp-u z Lublina. Ew. zadzwoń do 3novatica (tylko nie do serwisu bo tam nikt nie odbiera a na komórki - Ew. pisz do mnie na PW to podpowiem jak znaleźć).
Chyba lepiej (może też taniej?) byłoby elektronikę na coś uniwersalnego wymienić, a jeżeli oryginalna płyta główna (tak najprościej, jeżeli nie chcesz dużo grzebać), to przydałoby się też soft wydobyć od nich (źródła), żeby nie siedzieć w zamkniętym rozwiązaniu bez możliwości przeróbek.
Chyba lepiej (może też taniej?) byłoby elektronikę na coś uniwersalnego wymienić, a jeżeli oryginalna płyta główna (tak najprościej, jeżeli nie chcesz dużo grzebać), to przydałoby się też soft wydobyć od nich (źródła), żeby nie siedzieć w zamkniętym rozwiązaniu bez możliwości przeróbek.
-
- Kontaktowanie:
Tomek pisze:Zadzwoń do Seb-Comp-u z Lublina. Ew. zadzwoń do 3novatica (tylko nie do serwisu bo tam nikt nie odbiera a na komórki - Ew. pisz do mnie na PW to podpowiem jak znaleźć).
Komórek do nich nie mam.
Co do softu to mam tylko hex.
Potrzebna mi druga drukarka ale nie mogę się zdecydować aby jakość była porównywalna a nawet lepsza od GATE ?
Nie mniej chciałbym mieć GATE 2.0 w 100% sprawną.
- Krzysztof
- Administrator
- Kontaktowanie:
Konstrukcji na rynku sporo. Tu jedynie możesz liczyć na opinie użytkowników a nie te cudowne opisy producentów z sieci 

-
- Kontaktowanie:
Kup ramps i mega, ten sam poziom techniczny i tak samo ogarniesz to w chwilę.