Oto pliki, zaznaczam że są one jeszcze do poprawy... na pewno napis i jeszcze nie wiem w którym miejscu naciąć formę żeby ją założyć na kabelki. Dziś będę zakładał to się przekonam. Rysowałem to w DSM. Muszę z skompresować bo za duże pliki.
Pozwolę sobie przeedytować i dołożę dwa zdjęcia:
Jeszcze jedna edycja. Jeżeli ktoś sobie wydrukuje i wykona osłonkę to cięcie jej,w miejscu pomiędzy przewodami termistora proszę skalpelem wykonać tak jak jest narysowane długopisem a nie tak jak jest przecięte, a przy kablu od grzałki to jest prawie identyczne i nie ma to takiego znaczenia. Ja wykonałem przecięcie jak i cięcie stożka dyszy jak osłonka była założona na drukowaną głowicę z formy:
pozdrawiam Irek
Silikonowa nakładka na głowicę Lama 3D
-
- Kontaktowanie:
Re: Przyklejanie się silikonu do formy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- syntetyczny
- Kontaktowanie:
REWELACJA!Gratuluję!Jak kolega przetestuje, to chętnie zamówię taki kapturek 

Eppur si muove || www.byq3d.eu
-
- Kontaktowanie:
Ja zamontowałem ten średnio udany i udało się to zrobić bez najmniejszego problemu. Po prostu wskoczył na swoje miejsce i działa.
Tyle, że nie wygląda najlepiej, ale nowy odlew już się wygrzewa na stole
Wykres temperatury głowicy jest płaski jak stół, ale ciekawi mnie jak będzie wyglądała sprawa brudzenia przez filament.

Wykres temperatury głowicy jest płaski jak stół, ale ciekawi mnie jak będzie wyglądała sprawa brudzenia przez filament.
-
- Kontaktowanie:
grzybu pisze:Ja zamontowałem ten średnio udany i udało się to zrobić bez najmniejszego problemu. Po prostu wskoczył na swoje miejsce i działa.
"BRAWO TY"

- Krzysztof
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ładnie go wydrukowałeś z silikonu. Tak równo nałożone warstwy
Super
Skoro działa, to przenoszę temat do innego działu oraz zmieniam temat aby był łatwy do znalezienia.

Super

Skoro działa, to przenoszę temat do innego działu oraz zmieniam temat aby był łatwy do znalezienia.
-
- Kontaktowanie:
Re: Silikonowa nakładka na głowicę Lama 3D
no zajebiaszczo wyszedł - z ciekawości @syntetyczny czy blok od E3D V6 ma takie same wymiary jak Twój blok czy inne?
Foremki silikonowe od E3D do standardowego bloku są troche za duże z jednej strony i łapie to trytytką - pewnie zabieg marketingowy zeby dokupic blok dedykowany do osłonki
Foremki silikonowe od E3D do standardowego bloku są troche za duże z jednej strony i łapie to trytytką - pewnie zabieg marketingowy zeby dokupic blok dedykowany do osłonki

- syntetyczny
- Kontaktowanie:
Bloki do lama3d są wycinane z pręta kwadratowego 20x20, a e3d frezowane z płyty (chyba?).
Eppur si muove || www.byq3d.eu
-
- Kontaktowanie:
Witaj,stasiek pisze:no zajebiaszczo wyszedł - z ciekawości @syntetyczny czy blok od E3D V6 ma takie same wymiary jak Twój blok czy inne?
Jestem w posiadaniu obydwu bloków i różnica jest bardzo duża blok E3D V6 jest dużo mniejszy zmierzę i podam wymiary jak wrócę do domu.
Dzięki za przeniesienie, chciałem taki temat założyć, jak już formę dopracuję do końca i będzie jakiś filmik jak to poskładać i wyciągnąć ale jest OK. Pliki jak się dopracuje to się podmieni (napis mnie denerwuje że nie wychodzi).A to że ładnie wydrukowana... to już zasługa drukarynki,Krzysztof pisze:Ładnie go wydrukowałeś z silikonu. Tak równo nałożone warstwy![]()
Super

pozdrawiam Irek
-
- Kontaktowanie:
Witam. To ja się pochwalę pierwszym odlewem osłonki do chińskiej głowicy 
Użyłem takiego silikonu https://www.castorama.pl/produkty/narze ... ml#product
A wyszło tak:
Przepraszam za jakość, ale pisze z telefonu.

Użyłem takiego silikonu https://www.castorama.pl/produkty/narze ... ml#product
A wyszło tak:
Przepraszam za jakość, ale pisze z telefonu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Drukarka po mojemu - 100% projektu i części poskładane nie wiem ile : http://fabrykator.pl/forum/viewtopi ... 3&start=60