Gate 1.0 po podłączeniu do Repetier-Host nie działa

pacyna_94
Posty: 2
Rejestracja: 30 wrz 2018, 13:34
Kontaktowanie:

Gate 1.0 po podłączeniu do Repetier-Host nie działa

Postautor: pacyna_94 » 01 paź 2018, 18:01

Witam
Mam problem z moją drukarką, mianowicie gdy podłączam ją do komputera przez USB klikam podłącz w Repetier-Host w kontroli ręcznej widzę napis " 8 komend oczekujących" i nie da się ruszyć żadnym silnikiem. Przeinstalowałem Repetier-Hosta wgrałem nowy firmware do drukarki. Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Krzysztof
Administrator
Posty: 2869
Rejestracja: 19 kwie 2016, 14:03
Lokalizacja: Darłowo
Kontaktowanie:

Re: Gate 1.0 po podłączeniu do Repetier-Host nie działa

Postautor: Krzysztof » 02 paź 2018, 19:17

A masz panel sterujący w drukarce? Możesz sprawdzić czy drukarka działa z poziomu obsługi po LCD?

pacyna_94
Posty: 2
Rejestracja: 30 wrz 2018, 13:34
Kontaktowanie:

Re: Gate 1.0 po podłączeniu do Repetier-Host nie działa

Postautor: pacyna_94 » 07 paź 2018, 11:22

Tak więc:
-Niestety nie mam wyświetlacza
-Po podłączeniu drukarki do octoprinta w konsoli wyskakiwał "brown out reset"
-pomogło wgranie nowego bootloadera i najnowszego marlina

smadelta
Posty: 1
Rejestracja: 18 cze 2020, 11:38
Kontaktowanie:

Re: Gate 1.0 po podłączeniu do Repetier-Host nie działa

Postautor: smadelta » 18 cze 2020, 11:42

Miałem podobnie, dzięki za info.
Litery przestrzenne - https://vemart.pl


Wróć do „Problemy i porady”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości