CoreXY kwadrat ?

pock
Posty: 9
Rejestracja: 28 lip 2016, 12:42
Kontaktowanie:

CoreXY kwadrat ?

Postautor: pock » 25 mar 2021, 7:27

Może dziwne pytanie ale czy układ CoreXY musi poruszać się na planie "kwadratu" czy może też na "prostokącie" ??

Awatar użytkownika
marcino
Posty: 193
Rejestracja: 20 kwie 2016, 9:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: CoreXY kwadrat ?

Postautor: marcino » 25 mar 2021, 22:55

Uważam, że nie będzie problemu. Zdefiniujesz w programie pole robocze.
pozdrawiam Marcin ;)

Arkomania.pl
Posty: 345
Rejestracja: 20 sty 2017, 21:43
Lokalizacja: RADOM
Kontaktowanie:

Re: CoreXY kwadrat ?

Postautor: Arkomania.pl » 27 mar 2021, 17:09

Jak wspomniał Marcino w drukarkach 3D nie ma ograniczenia w definicji rozmiaru pola roboczego.
To co ustawisz w firmware, tak będzie, uwzględniając możliwości pola roboczego urządzenia .
Pozdrawiam Arek G. arkomania


Wróć do „Nie wiesz gdzie pytać? Zapytaj tutaj …”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość